Mathematics
Jocelynt12
26

A grocer has two kinds of candies: one sells for 90 cents per pound and the other sells for 40 cents per pound. How many pounds of each kind must he use to make 100 pounds he can sell for 85 cents per pound?

+2
(1) Answers
JamieJamieJamie

Given: Candy x = 0.90 per pound  Candy y = 0.40 per pound 100 pounds * 0.85 per pound = 85 x + y = 100 0.90x + 0.40y = 85 x = 100 - y 0.90(100 - y) + 0.40y = 85 90 - 0.90y + 0.40y = 85 -0.50y = 85 - 90 y = -5 / -0.50 y = 10 x = 100 - y x = 100 - 10 x = 90 0.90x + 0.40y = 85 0.90(90) + 0.40(10) = 85 81 + 4 = 85 85 = 85

Add answer