Mathematics
TEENA
24

a rental car costs $26 per day plus $0.30 per mile. if someone has $350 to spend and needs to drive the car 60 miles each day, for how many days can that person rent the car? assume the car cannot be rented part of a day.

+2
(2) Answers
Hanington955

if u have to drive the car 60 miles per day, at 0.30 per mile, then u r spending  (60 x 0.30) = 18 per day on just driving. plus the 26 per day for the rental totals : 18 + 26 = 44 per day 44d = 350 d = 350/44 d = 7.95 rounds to 8 days answer is 8 days

sessions

d = the number of days the person can rent the car Cost per day = $26  Cost per mile = $0.30 Miles per day = 60 Formula(s): (cost of the rent) = (cost per day) * (number of days) + (cost per mile) * (number of miles) (number of miles) = (miles per day) * (number of days) [latex]350 = 26 * d + 0.30 * 60 * d[/latex] [latex]350 = 26d + 18d[/latex] [latex]350 = d(26 + 18)[/latex] [latex]44d = 350[/latex] [latex] \frac{44d}{44} = \frac{350}{44} [/latex] [latex]d = 7.959[/latex] The person could rent the car for 8 days [latex]26 * 8 + 0.30 * 60 * 8[/latex] [latex]208 + 144 = 352[/latex] The person would spend $352 to rent the car.

Add answer