Mathematics
kgbowman02
33

Joanna, the line manager at Smedley Electronics, works 14 hours a week more than her line workers and gets paid $6.50 more per hour. Line workers work h hours per week and get paid d dollars per hour. How do you write an expression for how much a line worker gets paid each week and how much Joanna gets paid each week? And if the line workers get paid $576 for a 36 hour week, how much does Joanna get paid per week?

+3
(1) Answers
JamieJamieJamie

Given: Joanna : works 14 hrs a week more than her line workers. gets paid 6.50 more per hour than her line workers. Line workers: h = hours per week ; d = dollars per hour. Line worker = Dollar per hour * number of hours. Joanna = (Dollar per hour + 6.50)(number of hours + 14 hours) Line worker: $576 = d * 36 hours $576/36 = d $16 = d    hourly rate of line worker. Joanna: $16 + 6.50 = $22.50 hourly rate 36hrs + 14hrs = 50 hours per week. Weekly pay of Joanna: $22.50 * 50 = $1,125

Add answer