Matematyka
Pokręcona
1

Oblicz: a) 40% ze 150 zł b) 130% z 13 kg c) 8,1% z 22m d) 4 promile z 32 km e) 6,2 promili z 200 g f) 0,06 promili z 8000 t  Prosze możócie na jutro!!  Za najlepszą odpowiedz daje Naj!  Pozdrawiam <33

+0
(1) Odpowiedź
Bartula

40 % ze 150 zł=0,4*150zł=60zł 130 % ze 13 kg=1,3*13kg=16,9kg 8,1% z 22m=0,081*22m=1,782m 4 % z 32 km=0,04*32km=1,28km 6,2 % z 200g=0,062*200g=12,4g 0,06% z 8000t=0,0006*8000t=4,8t

Dodaj swoją odpowiedź