Matematyka
Dosia2807
5

Samochód przejechał pierwsze 150km podróży w czasie 2 godzin,następnie 50km w czasie 1/2 godziny. Z jaką średnią prędkością pokonał cały dystans?

+0
(3) Odpowiedź
Konto usunięte

150:2=75/h 2*30=60/h 75+60=135:2=67,5 przez cały ten dystans jechał ze średnią prędkoscią 65,5 km/h

adgalllena

150km+50km=200km 2h+0,5h=2,5h 200km:2,5h=80km/h

emi07

150 + 50 = 200 km 2 + 0,5 = 2,5h V = s/t V = 200km / 2,5h v=80km/h

Dodaj swoją odpowiedź