Matematică
mataluta
14

1. a) -6 -3 x (-2) la puterea 2 + (-3) la puterea 3 = b) (1-4) la puterea 3 x (5-8) la puterea 8 x (-3) : 9 la puterea 6 = c) 3 la puterea 5 x 3 la puterea 4 x 3 la puterea 3 x 3 + (-3) la puterea 13 = d) [(-2+5) la puterea 4 x 3 la puterea 6] : 3 la puterea 3 : (-7+4) la puterea 4 = 2. a) 2 la puterea 7 x 2 x (-2) la puterea 4 - 2 la puterea 12 = b) (-12) la puterea 2 : (-3) : (-8) + (-3) la puterea 2 = c) (2 la puterea 6 x 2 la puterea 3) : (2 x 2 la puterea 2 x 2 la puterea 4) = d) [(-14) : 2 + 5] la puterea 3 x (-3) : (-6) = Ofer COROANA!! Nu doar rezultatul,si calculele!! AJUTOOR!!

+1
(1) Răspunsuri
Cont şters

1.a) -45 La celelalte ii asemănător cand numărul se ridica la putere pară din semnul - va deveni + , iar când se ridică la putere impară din semnul - va deveni - , adica atunci cand ridici la o putere impara semnul ramane neschimbat.  

Adaugă răspuns