Matematică
teo27
3

1. La o alimentara s-au adus 243 kg de mere si 279 kg de pere, ambalate separat in lazi de cate 9 kg. In prima zi, s-au vandut 117 kg mere si 153 kg pere.    Cate lazi pline se mai aflau seara, in magazin? . Rezolvati problema in doua moduri.   2. Cornelia observa ca 2 linguri si 4 lingurite cantaresc 300 g. Cat cantareste fiecare lingura si fiecare lingurita, daca o lingura este de 3 ori mai gra decat o lingurita?                                                                                            P.s. O lingura poate fi inlocuita cu 3 lingurite! 3. In vacanta, 5 baieti si 4 fetite au cules impreuna 295 kg de zmeura. Ce cantitate de zmeura a cules un baiat stiind ca 2 fetite au cules impreuna 60 kg? Multumesc Anticipat !

+0
(1) Răspunsuri
didi1872

1) Metoda 1: 243 - 117  = 126 Kg de mere ramase 279 - 153 = 126 Kg de pere ramase 126 : 9 = 14 lazi  => 14 de mere si 14 lazi de pere se mai aflau seara in magazin. In total 14 + 14 = 28 lazi pline se mai aflau seara ,in magazin. Metoda 2: (243 + 279)/9 = 522 / 9 = 58 Lazi cu fructe s-au adus. (117 + 153)/9 = 270 / 9 = 30 Lazi cu fructe s-au vandut 58 - 30 = 28 Lazi cu fructe ramase seara in magazin. 2) x = lingura y = lingurita --- 2x + 4y = 300 x = 3y --- 2 * 3y + 4y = 300 6y + 4y = 300 10y = 300 y = 300 / 10 = 30 g cantareste o lingurita x = 3y = 3 * 30 = 90 g cantareste o lingura. 3) 5b + 4f = 295          2f = 60 --- 4f = 2 × 2f = 2 × 60 = 120 5b + 120 = 295 5b = 295 - 120 5b = 175 b = 175 / 5 = 35 Kg de zmeura a cules un baiat (fiecare baiat)  

Adaugă răspuns