Matematică
toadernicoleta
3

in trei cutii sunt 56kg de biscuiti .in prima cutie sunt cu 2 kg mai mult decat in a doua cutie,iar in cutia a treia cu 12 kg mai putin decat in a doua cutie.cate kilograme de biscuiti sunt in fiecare cutie? va rooog prin metoda grafica

+0
(1) Răspunsuri
sofia1991

prima cutie:   /-----/+12+2; a doua cutie :/------/+12;                 }56 a treia cutie: /------/; Egalam segmentele astfel:                                       56-(12+12+2)=56-26=30; In a treia cutie sunt 30:3=10kg de biscuiti. In a doua cutie sunt 10kg+12kg=22kg de biscuiti. In prima cutie sunt 22kg+2kg=24kg de biscuiti.  Verificare 24+22+10=56.

Adaugă răspuns